
19 Aralık 2019 Perşembe günü İzmir’de gerçekleştirilen Şartlı-1 koşuda 1’inci olan Frostmourne ile aynı gün koşulan Şartlı-5 koşuda 1’inci olan Miss Dadaş isimli safkanların yasaklı Diisopropylamine (DIPA) maddesi ile koşturulduğu tespit edildiği için haklarında soruşturma açılan ve 1 yıl süre ile yarışla ilgili tesislere girmekten ve sanat icrasından men edilen antrenör Regaip Yıldız ile Miss Dadaş isimli tayın seyisi Ersan Kaynar, Avukatları Utku Keleşoğlu vasıtasıyla İzmir 4. İdare Mahkemesine yaptıkları itiraz sonucu Yürütmeyi Durdurma Kararı aldılar.

Mahkeme heyeti yapılan itiraz neticesinde davalı Tarım ve Orman Bakanlığından içinde “DIPA isimli maddenin yasaklı ilaçlar listesine hangi tarihte eklendiği ve bu listenin hangi tarihte at yarışları ile ilgili çalışan antrenör, seyis ve jokeylere bildirildiği ya da tebliğ edildiği” şeklindeki sorunun da yer aldığı 3 konu hakkında en geç bir ay içerisinde savunma yapılmasını istedi.
Heyet, 17 Şubat 2020 tarihine dek yapılmasını istediği bu savunma sonrasında konuyu yeniden değerlendirecek.
Bu arada seyis ve antrenörlerin yanı sıra yasaklı madde tespit edilen safkanlarla ilgili de itirazda bulunulduğu ve bununla ilgili kararında kısa sürede çıkabileceği bilgisi alındı.