
Almanya’nın Hamburg Hipodromunda bu yıl 154.sü koşulan G1 Deutsches Derby’i (Alman Derbisi) Liberty Racing’in sahibi olduğu ve Sarah Steinberg’in antrene ettiği Fantastic Moon (Sea The Moon – Frangipani, Jukebox Jury) jokeyi Rene Piechulek ile kazanmayı başardı.
Son metrelere kadar birincilik mücadelesinin sürdüğü koşuda kazanan safkanın ardında Mr Hollywood (Iquitos) ikinci olurken, üçüncülüğü Weracruz (Cracksman), dördüncülüğü ise Winning Spirit (Soldier Hollow) elde ettiler.
2 yaşlılığında katıldığı Münih ve Köln’deki ilk iki yarışını kazanıp sezonu namağlup noktalayan Fantastic Moon, bu yıl 1 Mayıs’ta ilk kez yine Münih’te G3 koşu için piste çıktı. Üçüncü olarak ilk ve tek mağlubiyetini alan tay, son startında ise G3 Derby Trial’den birincilikle ayrılmıştı. G1 Deutsches Derby ile beşinci startında üçüncü Grup koşu galibiyetine imza atan safkan, ilk Grup 1 zaferini de hanesine yazdırmış oldu.
Babasına benzer kazanmış inşallah arc da koşar gerçek gücü de görünmüş olur