CANMETE Ankara’da 2 ‘de 2 yaptı…

19 Ağustos 2021 Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromunda 1400 metre kum pistte koşulan 3 Yaşlı Arap atlarına mahsus G3/DHT Mehmet Ali Kiper Koşusunu, Osman Aksoy’un sahibi, Anadolu Tarım İşletmeleri’nin yetiştiricisi ve Bedri Akbulut’un antrenörü olduğu Canmete (3y ke Tamerinoğlu – Nenehatun, Bodrum) jokeyi Halis Karataş ile kazandı.

Koşuda ikinciliği Tunçdağ (özduran) elde ederken, mücadeleden Canımkardeşim (Ayabakan) üçüncü, Goşa (Deha) dördüncü, Deniz Şövalyesi (Gelibolu) ise beşinci olarak ayrıldı.

Canmete (Halis Karataş)

Ankara’da 2’de 2 yaptı…

Kariyerinin 7’inci startında 4’üncü birinciliğini elde eden Canmete, ikinci Grup koşu galibiyetine ilkinde olduğu gibi yine Ankara’da imza atarken, aynı zamanda kum pistteki ilk koşusunda ilk birinciliğini elde edip kazancını da 880.210 TL’ye yükseltti.

Yarış hayatına Mayıs ayında İstanbul sentetik pistinde ikinci olduğu Şartlı-1 mücadele ile başlayan Canmete, ardından Haziran ayının başında çim pistte maidene veda etti. Özcan Yıldırım ile start aldığı bu yarıştan 2 hafta sonra sentetik pistte Şartlı-4 mücadeleye çıkan safkan, bu defa Halis Karataş ile finiş çizgisini önde geçmeyi başardı.




İlk 3 yarışındaki başarılı performansının ardından Canmete’nin katıldığı ilk sınıf mücadele Kv-9 Rüzgar 30 Koşusu oldu. Favori olarak girdiği koşuda Kır Ejder’in arkasında ikincilik elde eden safkan, yaklaşık 2 hafta sonra bu defa Ankara’da piste çıktı ve iyi başlayamayıp en geride kaldığı, üstelik son düzlüğünde ciddi faullere maruz kaldığı çim pistteki koşuyu bir boyun farkıyla ve 1’33”86’lık derecesi ile kazanmasını bildi. Bu yarışın ardından İstanbul’a geri dönen Canmete sezonun en önemli yarışlarından biri olan 11 tayın iştirak ettiği G1 Çanakkale Zaferi Koşusunda starttan en geri ve 1 boy kadar tereddütlü çıkıp düzlükteki sprinti ile ancak beşincilik elde edebildi.

Ankara’ya ikinci kez geldiği ve bu defa kum pistte start aldığı Mehmet Ali Kiper Koşusunda Canmete starttan yine 2 boy kadar gecikmeli çıktı. İlk metrelerde arka grupta kalan ve 800 direğini sekizinci sırada geçen safkan, son viraj dönülürken beşinciliğe sarktığı yarışta son 200’de ikinciliğe girip son 50 metrede rakiplerine üstünlük kurarak 1.5 boy farkla ve 1’39”00’lık derecesi ile kazanmayı başardı.

News Reporter

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir