
25 Temmuz 2021 Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda 2000 metre çim pistte koşulan ve Başbakanlık Koşusu yerine son 2 senedir yarış programına dahil edilip 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarına mahsus yılın 2000 metre çim pistteki tek G1 mücadelesi olan Avrasya Koşusunu, Onur Dilbaz’ın sahibi ve yetiştiricisi, İbrahim Bekiroğulları’nın ise antrenörü olduğu Kuzey Kafkasyalı (5y aa Luxor – Uba, River Special) jokeyi Hışman Çizik ile kazandı.
Koşuda ikinciliği Zafer Ateşi (Win River Win) elde ederken, mücadeleden Vernazza (Authorized) üçüncü, Powerman (Powerscourt) dördüncü, Lord Of Game (Invincible Son) ise beşinci olarak ayrıldı.

Haliç’ten sonra üst üste 2’inci G1 galibiyet…
Yarış hayatının 19’uncu startında 8’inci birinciliğini elde eden Kuzey Kafkasyalı, Haziran ayında 1600 metre çim pistte rekor derece ile kazandığı Haliç Koşusunun ardından ikinci G1 galibiyetine 2000 metre çim pistte Avrasya Koşusunda ulaşırken, bu sene İstanbul’da koştuğu üçüncü yarışından da galibiyetle ayrılmasını bildi.
8 safkanın mücadele ettiği koşuda startın verilmesi ile birlikte ilk metrelerde Vernazza’nın hemen arkasında ikinci sıraya yerleşen Kuzey Kafkasyalı, ilk viraja doğru Çakalınoğlu ve Powerman ikilisinin öne geçme çabaları sonrasında kendini bir anda dördüncü sırada buldu.
Karşı düzlüğün tamamını ve son virajı pozisyonunu koruyarak geçen safkan, son düzlüğe de dördüncü sırada çıktı. 400’de pistin dışından sprinte kalkan ve son 200’de gruba hakimiyetini hissettirmeyi başaran Kuzey Kafkasyalı, bu metreden sonra rahat bir tempoda farkı 2 boya çıkartarak 2’02”37’lik derecesi ile birinciliğe uzanan isim oldu.