Dişilerin Burada İşi Ne!

Bu yıl yarış programındaki yeniliklerden biri olarak çok da yerinde bir düşünce ile Babalar Günü adına koşu tertip edilecek ve bu vesile ile bu konuda emeği olanları tebrik edelim öncelikle…

Gelgelelim yarışa kayıtlı atlara baktığımızda katılımcılar arasında iki kısrağı görmekteyiz ki bu şık olmamış bence…

Anneler günü adına düzenlenen yarışa nasıl erkekler giremiyorsa – ki çok yerinde bir tutumdur- Babalar günü adına düzenlenecek koşuya dişiler girmemelidir.

Önümüzde ki yıldan itibaren bu koşunun sadece erkek atlara mahsus olması daha yerinde olacaktır.

 

News Reporter

6 thoughts on “Dişilerin Burada İşi Ne!

  1. At yarışlarında performans, ekonomik büyüklük ve tarihsel gelenek olarak söz sahibi olan ve daha alt seviyedeki diğer ülkere kurallar ve yarış programları dahil birçok konuda rehber olan İngiltere, İrlanda, Fransa, Amerika, Avustralya gibi ülkelerde sadece erkeklerin katılabileceği koşu yoktur, eğer yanlış bilgi sahibi ise doğrusunu duymaktan memnuniyet duyarım.

    Örneğin; Türkiye’de “Erkek Tay Deneme” koşusuna sadece erkek tayların katılmasına izin verilirken, dünya atçılığında eşdeğer olarak gösterebileceğimiz “2000 Guineas Stakes” hem erkek hem de dişilerin katılımına açıktır.

    Kısaca söylemek gerekirse; Dünya atçılığında pozitif ayrımcılık sadece dişiler için yapılır, koşu isminin babalar günü olmasına anlam yüklemeye kalkarak sadece erkekler katılsın dersek birçok koşu için de benzer ayrıcalık talepleri ile karşı karşıya kalabiliriz.

    Benim önerim; Yarış programımızda sadece erkek taylara/atlara ayrılmış Sait Akson, Anafartalar gibi prestijli koşular dahil tüm koşular için erkek cinsiyet kriterinin kaldırılması yani erkeklere pozitif ayrımcılık yapılmasın, koşu programında pozitif ayrımcılık sadece ve sadece dişiler için yapılsın, hatta dişiler için programa konular yarış sayısında da artış yapılsın, çünkü atçığın geleceği dişilerin karnındadır.

    Bana göre; yarış programı komitesi en büyük yanlışlığı yarış takviminde yapmaktadır!..

    Örneğin; 19.Mayıs.2019 tarihi pazar gününe denk gelmektedir, peki o zaman Cumhuriyetimiz açısından çok önemli olan “19.Mayıs.1919” günü adına düzenlenen “19 Mayıs” koşusu neden 24.Mayıs.2019 Cuma günü koşuldu?

    Soruyorum; “19 Mayıs” koşusunun 1 hafta sonra koşulmasını neden hiç kimse eleştirmedi? Bana göre çok ciddi bir saygısızlık olan bu durum yarışçılığımıza yakışmadı, zamanında gerekli müdahaleyi yapmayıp sessiz kalan tüm yetkilileri ve bu durumu gündeme taşımayan yarış medyasını kınıyorum.

    Sonuç olarak; Yarış programındaki koşuları yarış takvimine yerleştirirken koşuya anlam ve isim veren tarih ile yarış takvimindeki tarihin örtüştürmesi gerektiğini düşünüyorum, aksi takdirde koşu anlamını kaybeder ve sıradanlaşır. Tarihleri denk getirmek için gerekirse koşunun yeri dahi değiştirilebilir, kısacası; 2020 yılı yarış programı komitesinin bu konuya daha fazla dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum.

    1. 19 mayıs koşusu İstanbula koşuluyor. 19 mayıs günü programda İstanbulda koşu olmadığından 24 mayısta koşulu o yarış.

      1. Şaka gibisin!!!…

        Verdiğin cevap, PISA sınavı sonuçlarının ortaya koyduğu “Kendi anadilinde okuduğunu anlamayan bir nesil” gerçeğine tipik bir örnek.

        Soru: 19.05.2019 Pazar günü hangi şehir yarış koşulmuş?
        Cevap: İstanbul’da koşulmuş.

        Dolayısıyla “19 Mayıs” koşusunu anlamına uygun olarak 19.05.2019 Pazar günü İstanbul’da koşmak yerine yaklaşık 1 hafta sonra kel alaka bir tarih olan 24.05.2019 Cuma günü İstanbul’da koşmanın nedenini bırakta muhatapları cevap versin.

    2. Çok güzel bir konuya değinmişsin bencede tarihsel bir kosuda istanbulda kosulmasi gerekiyorsa ve den geliyorsa kosulmali fakat sene boyunca cok yaris var oyle gununde kosulmayan ornegin 23 nisan
      kosusu. lakin kategori olması normal bence bazı koşularda dişileri dişilerle erkekrinde erkeklerle koşması lazım ayrıcalık konusundada zaten dişilere ayit birçok önemli açık koşular mevcut zaten..

  2. babalar günü kosusu erkekler günü kosusu degil
    anneler gününe böyle atifta bulunulmus olur;görüsünüz yanlis hani oda disilere mahsus olsaydi deseniz olurdu.
    selamlar

  3. Ayricada böyle bir baslik cirkin olmus;hani oda sizin görüsünüz ama hos gelmedi kulaga bence;bence cok yanlis disilerinde bir babalari olduguna ve kadin yarisseverlerin de babalarinin olduguna göre babalar günü belkide en cok onlarin hakki, ki bende üc kiz babasi olarak katilmam mümkün degil;artik her akla gelenin keyfiyetligin ülkesi olmak yetti;biraz sert yaptim lütfen akil izan ,adalet,sevgi,huzur;yanliz adin olmasi vetmez.
    selamlar sevgiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir