İlkbahar – Yaz yarış sezonları başlıyor

Nisan ayıyla birlikte 8 hipodromda İlkbahar – Yaz sezonunun startı veriliyor. İzmir ve Adana’daki çim yarışlarına ek olarak İstanbul, Ankara ve Bursa’da da safkanlar çim piste çıkıyor.

İSTANBUL (17 Nisan – 17 Kasım)

İstanbul’da sezon 17 Nisan Çarşamba günü başlıyor. Sezonun açılışında, 3 yaşlı İngiliz tayları, çim pistte 1400 metre mesafede, unutulmaz handikaper Orhan Meker adına düzenlenen KV-18 koşuda ve 3 yaşlı İngiliz tayları çim pistte1400 metre mesafede KV-18 Ergin Talay Koşusu’nda mücadele verecek.

İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda İlkbahar-Yaz yarış sezonunda 93 yarış gününde, 447’si çim ve 280’i sentetik olmak üzere toplamda 727 koşuda safkanlar birincilik için sahaya çıkacak. Bu koşuların 415’inde safkan İngiliz atları, 312’sinde safkan Arap atları start alacak. İstanbul sezonunda yarışlar; Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım aylarında Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftada 3 gün yapılacak.

93.Gazi Koşusu 30 Haziran’da…

Bu sene 93’üncüsü düzenlenecek Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu, 30 Haziran 2019 Pazar günü koşulacak. Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenecek diğer önemli koşular ise şöyle;

Erkek Tay Deneme ve Dişi Tay Deneme  – 19 Mayıs Pazar,

Kısrak ve Sait Akson – 9 Haziran Pazar,

İstiklal Savaşı – 30 Haziran Pazar,

Yavuz Sultan Selim – 14 Temmuz Pazar,

Niğbolu – 28 Temmuz Pazar,

Çanakkale Zaferi – 4 Ağustos Pazar

İstanbul’da sezon boyu toplam 23 G1, 26 G2, 40 G3, ayrıca 9 A3, 3 A2 koşu düzenlenecek.

İki Yeni Koşu Takvime Eklendi…

İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda İlkbahar – Yaz takvimine iki yeni koşu dahil edildi. 1 Mayıs 2019 Çarşamba günü 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının mücadele vereceği A3 Yarışseverler Koşusu ve 16 Haziran Pazar günü 4+ yaşlı Arap atlarının start alacağı G2/DHT Babalar Günü Koşusu ilk kez izleyicilerle buluşacak.

2019 İlkbahar – Yaz yarış sezonlarında, Nisan ayında gerçekleşecek yurt içi yarış günleri aşağıda bulunmaktadır.

İstanbul Veliefendi Hipodromu

ANKARA (18 Nisan – 16 Kasım)

Ankara’da sezon 18 Nisan 2019 Perşembe günü açılıyor. 75. Yıl Hipodromu’nda planlanan 83 yarış gününde 376’sı Çim ve 255’i Kum olmak üzere toplamda 631 koşunun yapılması planlandı. Bu koşuların 348’inde safkan İngiliz atları, 283’ünde ise safkan Arap atları birincilik için piste çıkacak. Ankara’da İlkbahar-Yaz sezonunda yarışlar; Nisan-Ekim-Kasım aylarında Perşembe ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada 2 gün, Mayıs-Eylül aylarında ise Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri haftada 3 gün düzenlenecek.

Sezonun açılış gününde 4 yaşlı Arap atlarına mahsus KV-18/DHÖW Cevdet Karataş Koşusu çim pistte 1400 metre mesafe koşulacak. Ayrıca yarış programında yer alan KV-7 Polis Günü Koşusu 4+ yaşlı İngiliz atları arasında kum pistte ve 2000 metre mesafede yapılacak. Sezonun bazı önemli koşularının tarihleri ise şöyle;

TBMM – 11 Mayıs Cumartesi

Tarım ve Orman Bakanlığı  – 1 Haziran Cumartesi

Mehmet Akif Ersoy – 8 Haziran Cumartesi

Kraliçe Elizabeth – 12 Ekim Cumartesi

Cumhuriyet ve Cumhurbaşkanlığı – 2 Kasım Cumartesi

Ankara’da sezon boyu toplam 12 G1, 9 G2, 3 G3 koşu, ayrıca 11 A3 ve 3 A2 koşu gerçekleşecek.

Ankara 75.Yıl Hipodromu

BURSA (15 Nisan – 15 Kasım)

Bursa’da sezon 19 Nisan 2019 Cuma günü perde açıyor. İlkbahar-Yaz sezonunda, 62 yarış gününde 264 Çim ve 160 Kum olmak üzere toplamda 424 koşu düzenlenecek. Bursalı yarışseverler bu koşuların 237’sinde İngiliz, 187’sinde ise Arap atlarının mücadelesine tanık olacak.

Kış boyunca piknik alanının genişletildiği ve yaklaşık 700 yeni ağacın dikildiği Osmangazi Hipodromu’nda yarışlar Pazartesi ve Cuma günleri olmak üzere haftada 2 gün yapılacak.

Bursa’da sezonun açılış gününde 3 yaşlı İngiliz safkanlarına mahsus 1500 metre çim pistte koşulacak KV-6 Bursa Emniyet Müdürlüğü Koşusu, 4+ yaşlı Arap atlarının 1700 metre çim pistte start alacağı KV-6/DHÖ Selami Kavçın Koşusu ve 2 yaşlı İngiliz taylarına özel 800 metre çim pistte (Şartlı 1) Dehere Koşusu koşulacak. Sezonun bazı önemli koşularının tarihleri ise şöyle;

Orhangazi – 24 Mayıs Cuma

Osmangazi – 19 Temmuz Cuma

Vali – 16 Ağustos Cuma

Ertuğrul Gazi – 30 Ağustos Cuma

Kayı – 7 Ekim Pazartesi

Yeşil Bursa – 15 Kasım Cuma

Bursa’da sezon boyu toplam 1 G2, 5 G3 koşu ayrıca 11 A3 ve 2 A2 koşu gerçekleşecek.

Bursa Osmangazi Hipodromu

İZMİR (18 Nisan – 16 Kasım)

İzmir’de safkanlar 18 Nisan’da yarışseverlerle buluşacak. 60 yarış gününden oluşan ve 16 Kasım’a kadar sürecek olan yaz sezonu boyunca 252’si çim, 178’i kum olmak üzere toplamda 430 koşu düzenlenecek. 240 tanesinin safkan İngiliz atlarına ve 190 tanesinin de Arap safkanlarına mahsus olarak koşulacağı bu mücadeleler yaz sezonu boyunca Şirinyer Hipodromu’nda yarışseverlerle olacak. İzmir yaz yarış takvimi; Nisan-Haziran-Eylül-Kasım ayları arasında Perşembe ve Cuma günleri, Temmuz-Ağustos aylarında ise Cumartesi ve Pazar günleri koşulacak.

Şirinyer Hipodromu’nda 31 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek 135.000 TL ikramiyeli, 4 yaşlı safkan Arap atlarına mahsus G3/DHT Ethem Menderes Koşusu, İzmir’in İlkbahar-Yaz takvimindeki en önemli koşusu olarak göze çarpıyor.

İzmir Şirinyer Hipodromu

ADANA (16 Nisan – 30 Haziran / 1 Eylül – 17 Kasım)

Adana’da 33 yarış gününden oluşan sezon 16 Nisan’da start alacak. 160’ı Çim, 87’si Kum olan toplamda 247 koşunun 137’si İngiliz, 110’u da Arap atlarının mücadelesine sahne olacak.

Adana Yeşiloba Hipodromu’nda İlkbahar-Yaz sezonunda yarışlar; Nisan ve Ekim aylarında Salı-Pazar, Mayıs-Haziran ve Eylül aylarında yalnızca Pazar günleri koşulacak. Temmuz-Ağustos aylarında ise planlanmış koşu bulunmamakta…

Sezonun en önemli mücadelesi 16 Haziran Pazar günü koşulacak. 4+ yaşlı İngiliz atlarının 2000 metre mesafe kum pistte ter dökeceği A3 yarışın ikramiyesi 118.000 TL.

Adana Yeşiloba Hipodromu

KOCAELİ (16 Nisan – 11 Kasım)

Kocaeli’de İlkbahar-Yaz sezonu 16 Nisan-11 Kasım 2019 tarihleri arasında koşulacak. Bu tarihler arasında Kartepe Hipodromu’nda tertiplenecek 255 koşunun 143’ünde safkan İngiliz, 112’sinde ise safkan Arap atları boy gösterecek. 39 yarış günü olacak şekilde düzenlenen takvimde; Nisan-Haziran aylarında yalnızca Salı günü, Temmuz-Ağustos aylarında Pazartesi ve Perşembe günleri, Eylül-Kasım arasında ise sadece Pazartesi günü koşular düzenlenecek. Sezonun bazı önemli koşularının tarihleri ise şöyle;

Kocaeli Sanayi Odası – 28 Mayıs Salı

Jandarma – 25 Haziran Salı

Babür Carioğlu – 15 Temmuz Pazartesi

Kocaeli Üniversitesi – 8 Ağustos Perşembe

Kocaeli Kartepe Hipodromu

ELAZIĞ (17 Nisan – 6 Kasım)

Elazığ’da 17 Nisan 2019 Çarşamba günü başlayacak yaz sezonu 6 Kasım Çarşamba günü son bulacak. Sezon boyu düzenlenecek 255 koşunun 127’sinde İngiliz, 128’inde ise Arap safkanlar ter dökecek. Planlanan 39 yarış gününde, Nisan-Haziran ve Ekim-Kasım aylarında yalnızca Çarşamba, Temmuz-Ağustos aylarında Salı ve Çarşamba, Eylül’de ise sadece Salı günleri yarış düzenlenecek.

Elazığ Hipodromu’nda İlkbahar-Yaz dönemindeki en önemli yarışlar; 17 Temmuz Çarşamba günü 2000 metre kum pistte 4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus koşulacak A3/DHT Vali Koşusu ve 3 Eylül Salı 1900 metre kum pistte 3+ İngiliz atlarının mücadele vereceği A3 Elazığ Belediye Başkanlığı Koşusu olarak göze çarpıyor.

Elazığ Hipodromu

ŞANLIURFA (15 Nisan – 24 Haziran)

Şanlıurfa’da İlkbahar-Yaz sezonu 15 Nisan-24 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılacak. Toplamda 67 koşunun 32’si safkan İngiliz atları, 35’i ise safkan Arap atları için düzenlenecek. Şanlıurfa Hipodromu’nda 11 yarış günü olarak tertiplenen takvimde yarışlar Pazartesi günleri koşulacak.

News Reporter

1 thought on “İlkbahar – Yaz yarış sezonları başlıyor

  1. Çarşamba gündüze konan grup yarışları hipodromda kaç kişi izleyecek süper zeka tjk program komitesi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir