
27 Haziran 2023 Salı günü Kocaeli Kartepe Hipodromunda 1400 metre kum pistte koşulan 4 yaşlı Arap atlarına mahsus Kv-8 Kocaeli Jandarma koşusunu, Güven Şahlı’nın sahibi olduğu, Feme Hay. Tar. Ltd. Şti. tarafından yetiştirilen ve antrenörünün raporlu olması nedeni ile at sahibinin eyer aldığı Büyükdünya (4y aa Kaizbert – Rihem, Karakemal) jokeyi Vedat Abiş ile kazandı.
Koşunun ikinciliğini Dündarzade (Kaizbert) elde ederken, Hızlı Emel (Hızlıtay) üçüncü, Çağdaş Alaçat (Joker) dördüncü olarak pistten ayrıldı.
Bu yılki beşinci sınıf galibiyeti…
Bursa’da kazandığı Kv-8 koşu sonrası bu kez kilosu biraz ağırlaşan Büyükdünya çok iyi uyum sağladığı jokeyi Vedat Abiş idaresinde koşuyu önde giden rakibinin arkasında takip ederek düzlükten sonra dıştan yaptığı ataklarla rakibi ile giriştiği mücadeleyi kazanırken bu yılki beşinci sınıf koşu galibiyetini elde etmiş oldu.
Hızlı Emel’in 2 boy geç başladığı koşunun ilk metrelerinde dıştan atak yapan Dündarzade liderliği alırken arkasında Büyükdünya ve Çağdaş Alaçat ikilisi daha sonra Hızlı Emel sırası ile 1200-1000 startları geçildi. 800’de Dündarzade liderliğini korurken ikinciliğe Büyükdünya girdi. Daha sonra Çağdaş alaçat ve Hızlı Emel şeklinde 600 startı geçilip düzlüğe çıkıldı. 400’de Dündarzade liderliğini korurken dışından Büyükdünya atağa kalktı. Bu iki safkan arasındaki mücadele sonlara kadar sürerken son metrelerde rakibine hakim olan Büyükdünya yarım boy farkla ve 1’35”61 bitiriş derecesi ile kazanan isim oldu.

Bence haber değeri olmamalı.zaten yarısta demek zor.kendin çal kendin oyna.2 kokteyl,2 arap toplam 4 atın kostugu sıradan bir yarış.
mirhat bu atla koşsa
muhtemelen kuyrugunu göremezdi