Sihirbaz ve EGEBERK’dan soğukkanlı birincilik!

Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği adına 4 Ekim 2019 Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda koşulan 4 yaşlı Arap atlarına mahsus G2/DH Koşuyu, Ahmet Gökhan Erkoç’un sahibi, Sultansuyu Tarım İşletmeleri’nin yetiştiricisi ve Emin Tokçalar’ın antrenörü olduğu Egeberk (4y ka Kafkas Şahı – Maşuka, Antepli), jokeyi Halis Karataş ile kazandı.

11 Safkanın katılımı ile 1900 metre çim pistte koşulan 238.000 TL birincilik ikramiyeli koşuda, arka grupta soğukkanlı bir şekilde başlayan bekleyişini düzlüğün ortasına kadar sürdüren usta jokeyi ile sonlarda güçlü ataklar yaparak birinciliğe uzanan Egeberk, 2’05”33’lük derecesi ile yarım boy önde kazanan isim oldu. İstikrarlı yarışlarını sürdüren Dede Seydo (Sancakbeyi) koşuyu ikincilikle tamamlarken, koşudaki iki dişi taydan biri olan Ulubaş (Uçanbey) gayet başarılı bir performans sergilediği mücadeleden üçüncü, Ulubatur (Ağa Karaca) ise dördüncü olarak ayrıldı.

Egeberk (Halis Karataş)

23’üncü startında 7’inci kez finiş çizgisini önde geçen Egeberk, kariyerinin 6’ıncı Grup koşu galibiyetine imza attığı mücadelede 1900 metre çim pistteki 2’inci birinciliğini elde ederken, kazancını da 2.719.330 TL’ye yükseltti.

Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Koşusu Kupa Töreni 2019
News Reporter

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir