
Türkiye Jokey Kulübü Kupası’nın 70’incisi Pazar günü sahibini bulacak.
İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 24 Eylül Pazar günü saat 18.00’da koşulacak G1 mücadelede 3 ve daha yukarı yaşlı safkan 7 İngiliz atı birincilik için mücadele verecek. Birincilik ikramiyesi 965.000 TL olan koşu 2400 metre çim pistte gerçekleşecek.
9 koşulu programda saat 18.00’de günün son koşusu olarak koşulacak mücadelede Age Of Fire, Burgas, Cheeky Son, Go Hero, Mister Görkem, Steps Of Iron ve Cantaloupe isimli safkanlar start alacak.
Burgas ve Go Hero rekabeti…
Geçen sene 25 Eylül 2022 Pazar günü koşulan Türkiye Jokey Kulübü Koşusunu Sanem Kahraman’ın sahibi olduğu, Fedai Kahraman tarafından yetiştirilen ve antrenörlüğünü Kadir Baltacı’nın üstlendiği Burgas jokeyi Halis Karataş ile kazanmıştı.
Bu yarışın ardından sezonu Cumhurbaşkanlığı Koşusu ikinciliği ile kapatan şampiyon safkan, bu sene Nisan ayında Ankara’da koştuğu A3 Dünya Veteriner Hekimler Günü koşusu ile başlayan birincilik serisini sırasıyla G2 İsmet İnönü, G3 Fevzi Çakmak, G1 Avrasya ve G1 Fatih Sultan Mehmet Koşuları ile sürdürmüş, namağlup devam ettiği yaz sezonundaki ilk mağlubiyetini Boğaziçi Koşusunda almıştı.
Son 200 metrede mücadeleyi terk ettiği koşu sonrası yapılan tetkiklerinde ufak tefek bazı sıkıntılar yaşadığı anlaşılan ve akabinde tedavisi yapılan Burgas, Türkiye Jokey Kulübü Koşusuna iddialı bir şekilde hazırlandı.
Bu sene ortaya koyduğu performansla sezon başından bu yana uzun mesafelerde Burgas’ın en ciddi rakibi olduğunu gösteren Go Hero, sırasıyla G3 Fetih, A3 Arjantin Jokey Kulübü ve G2 Celal Bayar Koşularını kazanıp son olarak da Boğaziçi Koşusunda zafere koşmuştu. Bütün sezon kapıştığı Burgas ile bir kez daha bir araya gelecek olan safkan, çok iyi form durumuyla son yarışında geçtiği rakibi ile bir kere daha kozlarını paylaşacak.
Go Hero vs. Burgas rövanş fakat Burgas da veda hazırlığı görüyorum.