Balalayka meydan okuyor!

20 Eylül 2020 Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda 2400 metre çim pistte koşulan 4 yaşlı Arap atlarına mahsus G1 Niğbolu Koşusunu, Celal Tekdoğan’ın sahibi, Anadolu TİM’in yetiştiricisi ve Metin Tekdoğan’ın antrenörü olduğu Balalayka (4y aa Ayabakan – Cihan Değer, Demirkazık), jokeyi Ahmet Çelik ile kazandı.

9 safkanın start aldığı mücadeleye 9 numaralı kulvardan 1 boy kadar tereddütlü çıkış yaparak başlayan Balalayka, ilk metrelerde grubun en arkasında kalmayı tercih etti. 1400 startına kadar bu şekilde gelen safkan, 1200’e doğru yavaş yavaş temposunu arttırmaya başladı. Balalayka 1000 startını 6’ıncı geçtikten sonra 800’de temposunu biraz daha arttırdı ve dış kulvardan üçüncü sıraya yerleşti. 600 geçilip son viraj dönülürken ise artık liderdi. Son 400’de bariyer dibini buldu. Bu metreden sonra farkı giderek açarak finişte 5 boy farkla ve 2’44”80’lik derecesi ile birinciliğe uzanan isim oldu.

Koşuda ikinciliği son düzlüğü en geride dönen Selim Abi (Saltukhan) elde ederken, mücadeleden Gizmo (Serdarhan) üçüncü, Anayurt (Ayabakan) dördüncü, Niğbolu (Gobakbey) ise beşinci olarak ayrıldı.

Balalayka (Ahmet Çelik)

Üst üste 2 G1 zaferi…

Yarış hayatına 1 Eylül 2019 tarihinde İstanbul’da koştuğu Şartlı-1 yarışı kazanarak başlayan Balalayka, bugüne dek start aldığı 13 yarışta 5 birincilik, 4 kez de ikincilik elde ederken 1.550.578 TL ikramiye kazandı.

2019 yılını bir birincilikle kapattıktan sonra bu sene önce Handikap-15, ardından KV-6 bir galibiyet elde eden safkan, pandemi için verilen 82 günlük aranın ardından ise müthiş bir performansa imza atarak G1 seviyesindeki son iki yarışından zaferle ayrılmasını bildi.

News Reporter

4 thoughts on “Balalayka meydan okuyor!

  1. Sanırım Ahmet Çelik de bir tebriği hak etti. Atın ilgililerini de tebrik ederim. Harika koştu.

  2. Kabuluz iyi at istediğini okusun tek şampiyon var oda taykut hatta dahada ilerisi turbodan sonra ki ikinci şampiyon.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir