BÜYÜKDÜNYA birincilik serisini 7 koşuya çıkarttı….

31 Mart 2023 Cuma günü Antalya Hipodromunda 1600 metre sentetik pistte koşulan 4 yaşlı Arap atlarına mahsus Kv-8 koşuyu, Güven Şahlı’nın sahibi olduğu, Feme Hay. Tar. Ltd. Şti. tarafından yetiştirilen ve antrenörlüğünü Yasemin Karaküçük’ün yaptığı Büyükdünya (4y aa Kaizbert – Rihem, Karakemal) jokeyi Vedat Abiş ile kazandı.

Koşunun ikinciliğini Berkenin Kızı (Kaizbert) elde ederken, Rock Iron (Sultan De Faust) üçüncü, Aksu Han (Turbo) dördüncü, Savaşçı Hatun (Uluer) beşinci olarak pistten ayrıldı.

İlk sentetik galibiyeti…

Bu yıl İzmir, Bursa ve Kocaeli’de start aldığı koşuları kazanarak buraya tırnaklarının ucunda gelen Büyükdünya çok iyi uyum sağladığı jokeyi Vedat Abiş idaresinde koşuyu önde giden rakibinin hemen arkasında takip edip düzlükten sonra liderliği aldı ve sonlarda geriden gelen rakiplerine direnerek kazanırken, sentetik pistteki ilk galibiyetini elde edip geçilmezlik serisini de yedi koşuya çıkarttı.

Berfu’nun 4 boy geç başladığı koşunun ilk metrelerinde atak yapan Aksu Han liderliği alırken ikinciliğe Büyükdünya girdi. Daha sonra Berkenin Kızı ve Rock Iron sırası ile 1400-1200 startları geçildi. 1000’de Aksu Han liderliğini korurken yine Büyükdünya ikincilikte arkalarında Berkenin Kızı hemen dışında Rock Iron şeklinde 800 startı geçildi. 600’de Aksu Han halen lider, Büyükdünya takipte olarak düzlüğe çıkıldı. 400’de Aksu Han liderliğini korumaya çalışırken dışından Büyükdünya’nın onun dışından da Berknin Kızı ve Rock Iron’ın atakları görüldü. 200’de Büyükdünya liderliği aldı. Dışından gelen Berkenin Kızı ve Rock Iron’ın tüm ataklarına başarılı bir şekilde karşılık vererek 2 boy farkla ve 1’47”14 bitiriş derecesi ile kazanan isim oldu.

Büyük Dünya (Vedat Abiş)
News Reporter

7 thoughts on “BÜYÜKDÜNYA birincilik serisini 7 koşuya çıkarttı….

  1. Ülkemizdeki İngiliz atçılığına yapmış olduğu çok büyük katkılardan olayı Kaizbert’in heykelini dikmek, bu müstesna safkanı ithal edenlere de Sir ünvanı vermek gerekiyor. Kum & çim ayırmayan bu atın yavrularını ve torunlarını bundan böyle Dubai World Cup, Dubai Sheema Classic, Breeders Cup Classic, Breeders Cup Turf, Kentucy Derby, Epsom Derby gibi uluslararası yarışlarda görmek istiyoruz.

      1. Sizin görüşünüze katılıyorum dünya ile yarışacaksak; Arap yarışçılığı sembolik hale getirilmeli. Sadece at arabası olmasınlar da, neticede onlar çok mükemmel canlılar.

    1. maalesef canmete ile yan-yana gelirse canmete’ye yazık olur… kıyıcı sertberk’e kıymıştı düşünemiyorum büyükdünya canmete olayı… bir de jokey özcan allah yardım etsin canmete’ye…

  2. Arap atciligi bence kalkmali nerde pis yaris varsa hep arap yarislarinda hem yarislarin seyir zevki bile yok ama tabi arap ati olup kazanamayan boyle der goruyrouz normal arap yarislarini

  3. Bence canmete ye yazık etmeyin birbirlerini yesinler kıyıcıyla ikisi tek kapışsın😁😁😁

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir