DELAWERA’dan bir Kısa Vade galibiyeti daha…

23 Şubat 2023 Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromunda 1900 metre kum pistte koşulan 4 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarına mahsus Kv-8 Osman Kapani koşusunu, Nadir Çetiner’in sahibi olduğu, Murat Selim Güleşen – Hüseyin Akarsu tarafından yetiştirilen ve antrenörlüğünü Tolga Temizer’in yaptığı Delawera (5y ka General Quarters – Pomerol, Honour And Glory) jokeyi Mustafa Çiçek ile kazandı.

Koşunun ikinciliğini King Man Go (Mendip) elde ederken, Karadöker (Lion Heart) üçüncü, Junior Çınar (Toccet) dördüncü, No Regret (Yonaguska) beşinci olarak pistten ayrıldı.

Üst üste ikinci sınıf galibiyet…

Kazandığı Kv-8 Şencan Fotocan koşusu sonrası bu koşuya da iyi durumda gelen Delawera tekrar buluştuğu jokeyi Mustafa Çiçek idaresinde iyi start çıkışı ile aldığı liderliği bitiş çizgisine kadar koruyup, rakiplerini yanına yaklaştırmadan kazanırken üst üste ikinci galibiyetini elde etmiş oldu.

Litecoin’in 2 boy geç başladığı koşunun ilk metrelerinde atak yapan Delawera liderliği alırken ikinciliğe Junior Çınar daha sonra King Man Go ve Karadöker sırası ile 1600-1400 ve 1200 startları geçildi. 1000’de Delawera liderliğini korurken ikincilik mücadelesi Junior Çınar ve King Man Go arasında sürerken daha sonra Karadöker şeklinde 800 startı geçildi. 600’de Delawera halen lider, Junior Çınar yine takipte arkalarında King Man Go ve Karadöker dışında No Negret olduğu halde düzlüğe çıkıldı. 400’de Delawera liderliğini korurken dış kulvardan King Man Go onun dışından Junior Çınar’ın içerden de Karadöker’in atakları görüldü. 200’den sonra Delawera rakiplerinin tüm ataklarına başarılı şekilde karşılık vererek 1 boy farkla ve 2’01”78 bitiriş derecesi ile kazanan isim oldu.

Delawera (Mustafa Çiçek)



News Reporter

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir