Goodwood Cup Stakes’i KYPRIOS kazandı…

Avrupa’nın en önemli yarış meetinglerinden biri olarak kabul edilen ve İngiltere’nin Goodwood Hipodromu’nda gerçekleştirilen Glorious Goodwood Festivali 26 Temmuz 2022 Salı günü başladı.

Festivalin ilk günü 3200 metre çim pistte koşulan G1 Goodwood Cup Stakes’i Moyglare Stud ve Coolmore’un sahibi olduğu ve Aidan O’Brien’ın antrene ettiği Kyprios (Galileo – Polished Gem, Danehill) jokey Ryan Moore ile kazandı.

Kyprios (Ryan Moore)

Koşunun ikinciliğini daha önce bu önemli koşuyu 2017-2020 yılları arasında 4 kez kazanan Stradivarius (Sea The Stars) elde ederken, mücadeleden geçen yıl bu koşuyu kazanan Trueshan (Planteur) üçüncü, Coltrane (Mastercraftsman) ise dördüncü olarak ayrıldı.

Sapphire, Search For A Song ve Free Eagle gibi Grup koşu galipleriyle kardeş olan 4 yaşındaki Kyprios, G1 Goodwood Cup ile birlikte 8’inci startında üst üste 2’inci G1 galibiyetine ulaşırken toplam birincilik sayısını da 6’ya çıkardı.



News Reporter

1 thought on “Goodwood Cup Stakes’i KYPRIOS kazandı…

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir