
4 Eylül 2021 Cumartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda 2100 metre sentetik pistte koşulan 3 ve yukarı yaşlı Arap atlarına mahsus KV-9/W IFAHR Koşusunu, Ahmet Korkmaz’ın sahibi, M. Sabri Tuncer ile Kerem Erensoy’un yetiştiricisi ve Ergun Çetinkurt’ın antrenörü olduğu Bay Emir (7y aa Kaizbert – Yelhanım, Yelhan) jokeyi Mehmet Akyavuz ile kazandı.
Koşuda ikinciliği Özgünstone (Kaizbert) elde ederken, mücadeleden Süpermen (Kaizbert) üçüncü, Fedai (Ayabakan) dördüncü, Berkalp (Ben Anadolu) ise beşinci olarak ayrıldı.
Kariyerinin en önemli başarısı…
Yarış hayatının 62’inci startında 26’ıncı birinciliğini elde eden Bay Emir, IFAHR Koşusu ile kariyerinin en önemli birinciliğine imza attı. Kum pistte 15, çim pistte ise 9 birinciliği bulunan klas safkan, bu koşu ile sentetik pistteki 2’inci galibiyetini elde etti. Mehmet Akyavuz ile 9 kez bir araya gelip 5 kez kazanan 7 yaşındaki emektar safkan, kazancını da 2.7 milyon liraya yükseltti.
bugüne kadar kazandığı en önemli mücadeleye imza atarken, sentetik pistteki ikinci birinicliğini, Mehmet Akyavuz ile olan ilk Kısa vade galibiyetine imza atarken, aynı zamanda Begüm Atman Karataş ve Dolmabahçe koşularında geçildiği rakibinden de rövanşı almış oldu.
Startla birlikte üçüncü sıraya yerleşen, ilk viraja bu şekilde girdikten hemen sonra ikinciliğe sarkan ve tüm yarışı önde kaçan Gökyüzü’nü rakip seçip onu sıkı markaja alarak koşan Bay Emir, düzlüğe bir boy arkasında çıktığı rakibini son 300’de yakaladı ve bu metreden sonra farkı gittikçe açarak finiş çizgisini 4 boy farkla ve 2’22”69’luk derecesi ile önde geçti.