Sağlık Çalışanları Kupası KING BERKAY’ın…

23 Nisan 2022 Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromunda 1500 metre kum pistte koşulan 4 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarına mahsus A3 Sağlık Bakanlığı Sağlık Çalışanları Koşusunu, A. Murat Şen’in sahibi, A.Murat Şen ve Erkan Bingöl’ün yetiştiricisi ve Mahmut Doğan’ın antrenörü olduğu King Berkay (5y aa Bosporus – Cybele, Royal Abjar), jokeyi Ahmet Çelik ile kazandı.

Koşuda ikinciliği Osman Bey (Bosporus) elde ederken, mücadeleden Ökehan (Yonaguska) üçüncü, Like The Stars (Lion Heart) dördüncü, Kuzey Yağmuru (Toccet) ise beşinci olarak ayrıldı.

King Berkay (Ahmet Çelik)

Üst üste 3 yarış kazandı…

Yarış hayatının 25’inci startında 11’inci birinciliğini elde eden King Berkay, bu galibiyeti ile kariyerinin 2’inci Grup galibiyetine imza atarken, 1500 metredeki 7’inci startında 5’inci kez kazanmayı başarıp, Ahmet Çelik ile de 4’te 3 yapmasını bildi.

Startla birlikte bilinen stili ile öne çıkan King Berkay, bir ara Regardless’ın hamlesi gözlenmesine rağmen rakiplerine kendi temposunu kabul ettirdi ve son düzlüğe sermayeli bir şekilde bariyer dibinden önde çıktı.

400’den itibaren hemen dışından Regardless, en dış kuşvardan da Ökehan ve Osman Bey’in hücumlarına maruz kalan safkan, özellikle son 200’den sonra Osman Bey’in güçlü atakları gözlendiyse de, aldığı avantajı en iyi şekilde değerlendirip bir baş farkı ve 1’32”36’lık derecesi ile üst üste üçüncü kez birinciliğe uzanmasını bildi.



News Reporter

1 thought on “Sağlık Çalışanları Kupası KING BERKAY’ın…

  1. Osman Bey in ideal mesafesi Akdeniz derbisinden sonra artık tescil olmuştur. Ama neden daha bu ata kısa mesafe koşturuluyor anlamıyorum. Kendi mesafesinin en iyisi olan atlara sahiplerinin özen göstermesi ve mesafesinin dışında koşturmaması gerek. Yoksa yazık olacak böyle istisna atlara. Bu kadar çok maddiatı düşenmeseler keşke de atlarına kıymet verseler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir