NANSIO’dan etkileyici performans…

2 Eylül 2023 Cumartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda düzenlenen Yarış Festivalin ilk gününde 1500 metre sentetik pistte koşulan 3 yaşlı Dişi İngiliz taylarına mahsus Kv-8 Korea Racing Authority koşusunu, Mustafa Öztürk’ün sahibi olduğu, Calumet Farm tarafından yetiştirilen ve antrenörlüğünü Ömer Altın’ın yaptığı Nansio (3y dd Bal A Bali – Off The Road, Quick Road) jokeyi Vedat Abiş ile kazandı. 

Koşunun ikinciliğini Prenses Slyvester (Mr.Oven) elde ederken, My Pretty Girl (Kafkaslı) üçüncü, Magic Flute (Yıldırımbey) dördüncü, Horror (Torok) beşinci olarak pistten ayrıldı. 

Sentetik pistte ilk galibiyet…  

Kış sezonu Adana’da başarılı yarışlar koşan ve yaz sezonu için geldiği Kocaeli’nde üst üste başarılı yarışlar koşan Nansio, yakalamış olduğu etkili formuyla hayatının ilk yarışından sonra ilk kez geldiği sentetik pistte formda jokeyi Vedat Abiş idaresinde koşuyu ön grup arkasında takip edip, düzlükten sonra ortadan yaptığı ataklarla 200’de liderliği aldı ve kalan metrelerde rakiplerinin ataklarından etkilenmeden kazanmayı başarırken, ilk sınıf koşu galibiyetine de imza atmış oldu.

Son bir aya dört yarış sıkıştırmasına rağmen Prenses Sylvester başarılı bir performansa imza atarken, My Preety Girl istikrarlı yarışlarını sürdürdü. Koşunun büyük favorisi Magic Flute bütün yarışı en geri koştuğu mücadelede düzlükte büyük ara kapatmasına rağmen ancak dördüncü olabildi.

 

 

News Reporter

3 thoughts on “NANSIO’dan etkileyici performans…

  1. Viraj dönulurken
    karataş 30 boy gerıdeydı,bende karataş ın rakibi olsam
    bu yarışı çantada keklik görürdüm

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir