Özel Hesap, Atçılar ve Ganyan Bayileri

Genç yaşına rağmen mesleğinin önemli temsilcilerinden biri olmasının yanı sıra aynı zamanda yeni de bir atçı olan Utku Keleşoğlu kardeşimin son yazısı, camiadaki herkesi;

Özel Hesap nedir?

Ne için kurulmuştur?

Bu Fon’da nasıl para birikir?

Ve ne için kullanılabilir?

Konularında bilinçlendirdi.

Bu bilgiler ışığında;

Van depreminde “afet/ mücbir sebep” sonrasında zarar gören vatandaşın/ hayvan sahibinin zararını gidermek için kullanılan-kaynak aktarılan ve hatta başka bir kamu kurumuna borç verilen özel fon/ hesaptaki paranın, bugün yaşanan salgın (mücbir sebep) sonucu 24 gündür ara verilen yarışlar sebebiyle mağdur olan atçıya (ve onun üzerinden seyise, idman jokeyine, nalbanta, otçuya, yemciye, veteriner hekime, eczaneye) şu ana kadar kullandırılmamış olması, hala bununla ilgili bir açıklama yapılmaması da elbette hem üzücü, hem de düşündürücü bir durumdur!

Sayın Bakanın “arkadaşlar çalışıyorlar” dediği günden bu yana 9 gün geçmiştir.

Ortada net hiçbir şey görünmemektedir.

Kendi biriktirdiği Fon’dan, kendisi dışındaki hayvancılık sektörüne her zaman cömertliğini gösteren Atçılar, onların Dernekleri ve Türkiye Jokey Kulübü; bu yaşananları, ilgisizliği ve gecikmişliği bugünler geçtikten sonra mutlaka değerlendirmeli, büyük önderin talimatları ile başlayan ve yüzyıldır devam eden modern Türk Yarışçılığının yönetilmesinde daha özerk ve büyük bir organizasyona ihtiyaç olup/olmadığını detaylı bir şekilde sorgulamalıdır.

Ganyan Bayileri…

Sektörün en zor durumdaki paydaşlarından biri de Ganyan Bayileri…

Bayiler için de mutlaka destekler gelmeli…

Benim önerim şu; Bayilerin Türkiye Jokey Kulübünde 100 Gram Altın karşılığı teminatları var. (Altının gramı 367 TL x 100 = 36.700 TL) Bu süreçte Bayi teminatlarının yarısının iadesi (50 Gram x 367 – 18.350 TL) zor durumdaki Bayilere büyük bir destek olur!

Bu iade herkes işini rayına soktuktan sonra (örneğin 1 sene sonra) tekrar istenebilir. Sayın Başkanın ve Yönetim Kurulunun takdirine sunuyorum.

Saygılar…

News Reporter

10 thoughts on “Özel Hesap, Atçılar ve Ganyan Bayileri

  1. Bu ülkede devlete guvenmekle hata yapıyoruz her guvenimiz boşa çıkıyor antrenörüm ve evimin kirasını faturaları ve bebeğimin giderini nasıl karsılıyorım bi Allah bi ben biliyorum sizde camia olarak inanmayın ve beklenti içine girmeyin biz bakalım yarışlar baslayınca ek vergiler gelmesin

    1. Katılıyorum.
      Olaya herkes şu mantıkla bakarsa olup bitenleri daha iyi anlayabilir.
      “Bir ŞİRKET hiç müşterisine para verir mi?” Siz bir markete gittiğinizde size para verdiklerini gördünüz mü? Bu da o mantık, kimse beklemesin Gelir Desteği falan. Unutun.

  2. Bu yazıda Fondan Pay alması gereken Yemçi , Otçu , Nalbant , İdman jokeyi , veteriner Hekim , İlaç Eczacılarına kadar herşeyi paylaşmışsınız ANTRENÖR’Ü Neden paylaşmadınız SİZİN ŞAHSİ OLARAK ANTRENÖRLERLE BİR PROBLEMİNİZMİ VAR BEN ALGILAYAMIYORUM AYIPTIR BÜYÜK TERBİYESİZLİK YAPTIĞINIZ YAKIŞMIYO EN BAŞTA YARIŞLARDAN YÜZDE(Mont) Alan antrenörü paylaşıcaksınız En zor durumda olan onlar Yarış yapılmaz YEMCİSİ,İDMAN JOKEYİ,NALBANTI,VETERİNERİ ECZACISI HEPSİ ZATEN PARA KAZANIYOR ANTRENÖR MAAŞMI ALIYO SİGORTASIMI VAR DÜZENLİ Bİ GELİRİMİ VAR ATAHAN BEY BÜYÜK AYIP ETTİNİZ BU AYIBINIZI TEMİZLEYİN ACİLEN

    1. Bazı Antrenör kardeşlerim yazımdan alınmışlar.
      Onlardan hiç bahsetmedim diye…
      O yazıda ismi geçen sektör paydaşları atçının yanında ücretli olarak görev yapan ya da belirli ücretler karşılığında hizmet veren çalışanlar…
      Antrenörler ise atçının yol arkadaşı…
      Omuz omuza, sırt sırta mücadele eden, kötü gününde her türlü zorluğu beraber göğüsleyen, hatta bir çoğu da zaten atçı olduğu için yazıda konu edilen dertleri, tasaları çok iyi yaşayan ve bilen arkadaşlar, abiler…
      Ben bir antrenör oğluyum. Antrenörün çilesini çok iyi bilirim. Eşlerinin, çocuklarının çektiklerini, fedakarlıklarını… TYAYSD’ye Başkan Adayı olduğum zaman en büyük projem Antrenörleri bu sahanın gerçek patronu haline getirmekti.
      Bunu o dönem benimle birlikte yürüyen dostlarım özellikle çok iyi bilirler…(En iyi bilen de Baha Yargı’dır.) 5 Yıldır Ahır tahsislerinin Antrenörlere yapılmasını öneriyorum Jokey Kulübe…
      Antrenörlerin camia içerisinde saygınlığının arttırılması için çok başka fikirlerim de var. Bunları da yakın arkadaşlarım gayet iyi bilir. Antrenörlerin büyük bölümü montla çalışıyor. Yani yarış varsa, atı koşup derece yaparsa kazanç var. Bunlar yoksa kazanç yok!
      Dolayısı ile kırılmasınlar… Onları “atçı” statüsünde gördüğüm için yazıda isimleri geçmiyor. Dikkat ederseniz Jokeylerden de bahsetmedim. Onların da durumu farklı… Bu süreçte pek çok antrenör arkadaşımdan destek mesajı aldım. Çoğu telefonla aradılar teşekkür ettiler.
      Her türlü eleştiriye rağmen sektörün menfaati için üzerime düşeni yapmaya gayret ediyorum. O nedenle onların kırılmasına üzülürüm.
      Atahan Zilcioğlu

  3. Ağzına eline kalemine sağlık .Bu zor süreci yönetemeyen tjk yönetimi bir an önce istifa etmeli. Bu süreç içinde hak mahrumiyeti yaşayan at sahiplerinin dernek üyeliklerinden ayrılıp bireysel olarak hukuki mücadele başlatmalıdır bu konuda Utku Keleşoğlu nun öncülük etmesi temennimdir.

  4. Sayın Atahan bey cesaretinize ve kaleminize sağlık. bir kez daha beni yanıltmadınız. camianın içerisinde atçının sesi olmaya devam ediyor olmanız bizleri gururlandırdı. Sayın bakan Pakdemirli tjk başkanı ve ekibinide onurlu bir şekilde en kısa zamanda istifaya davet ediyoruz umarım en kısa zamanda geldikleri yere geri dönerler…

  5. Diskalifiye olup ta ömür boyu men edilen antrenörleri de keşke bazen ansanız. Ve antrenörlerin bu trajik durumlarını. Atın yüzünü bile görmeden ata yapılan ilaçtan yedikleri binlerce lira para cezalarını ve aldıkları uzaklaştırma cezalarını.. yazık

  6. Sevgili Atahan abi antrenorlerle ilgili gayet güzel yorum yapmışsın lakin bu durumdan etkilenen 3 kişiden biridir antrenör at sahibi ve Jokey ile birlikte 10 gün önce ay başı geldi ve faturalarda geldi sonuç olarak bunlar ödendi Nalbant ılacci yemci otcu vs hepsi parasini aldı burda para alamayan 3 kişi var evet mont usulü çalışıyoruz ama mont alacagimiz bir yarış ortada yok her sabah 2 at için hipodroma gidiyorum 2 at gocunulacak birsey değil 1 ata da giderim ama konumuz bu değil antrenörün zaten hiç bir garantisi yok özellikle imzaci ve yeni yeni eline at geçen kardeşlerimin şimdi dolar yükseldi yemci yem fiyatını arttırır otcu ot fiyatını ılacci da ilaç fiyatını peki düşünce bu fiyatlar inicekmi tabiki hayır zararlı çıkacakları bir iş yok çünkü para çokomel usulü çalışıyorlar bu sekilde çalışmayan 3 kişi dediğim gibi at sahibi antrenör ve jokeylerdi idman jokeyleri idman yaptığı atın parasini yine alıyor yine bir sorun yok sizden ricam dediğiniz gibi antrenöre gereken değerin ve hakların verilmesini bu camianın en etkin sesi olarak saglamanizdir

  7. Atahan bey sizden bir ricam olucak içinde bulunduğumuz durumu gözönünde bulundurarak bu yıl önümüzdeki yıllar atçı yetiştirici değerli antrenörlerimiz ve bu sektörde evine ekmek götüren tüm emekçiler için gerekli tedbir ve destekler alınmadığı durumunda nelerle karşılacağı türk atçılığının önümüzdeki süreçte olumsuz etkilerinin camia içerisinde tartışılmasını sağlıcak bir platform oluşturmanızı rica ediyorum. Kısaca başlıklar altında toplarsak yetiştiriciliğini yaptığımız tayların sahaya gelinceye kadarki maliyetleri tjk başkanı bunun aylık maliyetinin 6-7 binler gibi abartılı bir rakam telafuz etti (ben bunu yetiştiricilik için ayrılan fonun gizlenmesi gibi düşündüm)onu dikkate almadan maliyet hesaplarının malum tay satışlarında tayların değer bulduğu rakamlarla kıyaslandırılabilir.Döviz kurlarının yükselmesi ot yem ilaç maliyetleri nasıl etkiliceği.Tjk hipodrom hastanelerinde atlara yapılan işlemler maliyetlerin nasıl oluşacağı (Şunuda vurgulamak istiyorum sahadaki yüzde 90 atlarımız 3 yaşlılığında eklem sıvı eksikliği yaşıyor bunun sebepleri çok yönlü tartışıla bilir burada at hastanesinde 10 dakkalık bir enjeksiyon uygulamasında faturalandırılan bedelleri görmemiz lazım 6 sıvı yapıldığı düşünülürse )Geçtiğimiz dönemlerde atçının yüzde 80 zarar ettiği hesaplanabiliyordu önümüzdeki süreçte zararın yüzde 100 üzerine çıkabilme olasılığı . Bu şartlar altında bu maazzam canlıların hipodromlarımızda sağlıklı sıhhatli kalabileceklerinin garantisi olabilecekmi yoksa gezinti halinde izlediğimiz atları kaburgaları sayılır halde padoklardamı görücez. Bunun gibi konuları atçının yetiştiricinin tartışmasını kendi aralarında bunları değerlendirmesini rica ediyorum. Malum bazı çalışma arkadaşlarımız dostlarımız sığ bir zihniyetle parası olmayan atçılık yapmasın diye bir ifade içinde bulunuyor kimsenin çöpe atıcak parası yok hazıra dağ dayanmaz çiftilke 10 tay yetiştiren bir yetiştirici için yıllık maliyeti hesapladığınızda 5 at üzeri ahırında at hazırlayan atçının yıllık maliyeti hesaplandığında o arkadaşların bir arada göremiceği rakamları görebilecekler ülkemizde yarış proğramını dolduracak kadar vehbi koçlar yok malesef.Ülkeler sektörler şirketler kurum kuruluşlar içinde bulunduğu karşılaştığı olağan dışı durumlarda savuma mekanizmalarını devreye koymazlarsa önlerinde kısa vade ve uzun vadede plan projeleri olmaz üretemezlerse erken müdahale önlemleri alınmazsa Allah rahmet etsin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir