
13 Mayıs 2023 Cumartesi günü Ankara 75. Yıl Hipodromunda 1600 metre çim pistte koşulan 3 yaşlı İngiliz taylarına mahsus G3 Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koşusunu, Hulusi Çil’in sahibi ve yetiştiricisi olduğu, antrenörlüğünü Yaşar Demir’in yaptığı Raks Star (3y de Azaraks – Star Leaf, Champs To Champs) jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazandı.
Koşunun ikinciliğini Repair Man (Smart Robin) elde ederken, Altınsima (Kırdemirkır) üçüncü, Vay Tuna Vay (Papa Clem) dördüncü, Mountain (Halicarnassus) beşinci olarak pistten ayrıldı.
Kariyerinin ilk grup galibiyeti…
Son startı olan Kv-9 koşuyu üçüncülükle tamamlayan Raks Star son koşularında birlikte olduğu jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde koşuyu orta grupta takip ederek düzlükten sonra en dıştan yaptığı etkili ataklar ile öndeki rakibini sonlarda geçerek kazanırken ilk grup zaferine de ulaşmış oldu.
Marka Polo’nun 6 boy, Spokesman’ın 4 boy, Mountain’in 3 boy, geç başladığı koşunun ilk metrelerinde atak yapan Repair Man liderliği aldı. İkincilikte Altınsima hemen arkasında Dragon Wings daha sonra Vay Tuna Vay sırası ile 1400-1200 startları geçildi. 100’de Repair Man liderliğini korurken yine ikincilikte Altınsima daha sonra Dragon Wings ve Vay Tuna Vay şeklinde 800 startı geçildi. 600’de Repair Man az farkla lider, Altınsima yine takipte daha sonra Dragon Wings sırası ile düzlüğe çıkıldı. 400’de Repair Man liderliğini korurken dışından Altınsima’nın gerilerden Vay Tuna Vay ve en dıştan Raks Star’ın atakları görüldü. 200’de Repair Man liderliğini korurken en dıştan kuvvetli gelen Raks Star rakibini yakaladı. Son metrelerde rakibine hakim olan Raks Star 1.5 boy farkla 1’39”26 bitiriş derecesi ile kazanan isim oldu.
