
25 Kasım 2018 Pazar günü Adana’da koşulan 3 yaşlı Arap taylarına mahsus Umutbey Koşusunda Ateşbibi isimli taya binen şampiyon jokey Halis Karataş, mücadelenin son 800 metresinde atıyla birlikte yıkılarak büyük bir kaza geçirdi. Yıkılmaları ile birlikte aynı zamanda arkadan gelen safkanların da üzerlerinden geçtiği ikiliye, koşuyu en arkada takip eden Cibekoğlu ve jokeyi Velat Demir de takılınca, bu ikili de benzer bir şekilde devrilerek çok ciddi bir tehlike atlattı.
Yaşanan kazanın hemen ardından olay yerine gelen ambulans ve ilk yardım ekibi, bir süre yerde hareketsiz kalarak yürekleri ağza getiren Halis Karataş’a ilk müdahaleyi yaptı ve ardından sedyeye alarak hastaneye götürdü.
EPC Hastanesine götürüldü…
Çenesinde bir yırtık olduğu gözlenen ünlü jokeyin Yüzüncüyıl Mahallesindeki Özel EPC Hastanesine sevk edildiği, bilincinin açık olduğu, göğüs kafesi ve boynunda ise ağrı hissettiği öğrenildi.
Ambulansın ardından hastaneye giden ilk kişiler arasında yer alan Adana Hipodrom Müdürü Bora Güralp, yaptığı kısa açıklamada; “Şampiyon jokeyimiz düşme anında kısa süreli bir baygınlık geçirip geçici bir hafıza kaybı yaşadıysa da, şu anda bilinci gayet açık ve bizimle iletişim kurabiliyor. Çenesinde düşmeden mütevellit bir yırtılma bulunan Halis Karataş’ın kontrol amaçlı olarak Beyin Tomogrofisi ve MR’ı da çekilecek. Biraz sonra Beyin Cerrahı da burada olacak ve gerekli tetkikleri yapacak. Umuyorum her şey yolunda gidecek ve değerli jokeyimiz hastaneden sapa sağlam çıkacak” dedi.
Halis Karataş cephesinde bunlar yaşanırken, yaşanan üzücü kazanın mağdurlarından jokey Velat Demir’in genel sağlık durumunun iyi olduğu, kazadan hemen sonra ayağa kalktığı ancak sonrasında sağ gözünden ufak bir sıkıntı yaşayıp yüzünde de hafif şişme olunca hastaneye geldiği öğrenildi.

Yarış Dergisi olarak her iki jokeyimize ve safkanların ilgililerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Halis Karataş’a acil şifalar diliyoruz.
Haber: Ercan Fırtına / Adana
Yarış Dergisi.com adına Usta jokeyimize Geçmiş olsun Diliyorum
Geçmiş olsun inşallah önemli bir rahatsızlık olmamasını sağlıklı günlerine kavuşmasını dilerim.
Büyük geçmiş olsun. Nazar oldu şampiyon.
En kısa zamanda sağlığına kavuşması dileğiyle her iki kardeşe açil şifalar diliyorum Allaha emanet olun. Geçmiş olsun
Sağlamlarım durumu nasıl