KIZIL TÜY’den net galibiyet!

İstiklal Savaşı kahramanlarından merhum General Seyfettin Çalbatur adına 2 Mart 2019 Cumartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenen, 3 yaşlı İngiliz taylarına mahsus KV-8 koşuyu, Hasan S. Ekinci’nin sahibi ve yetiştiricisi, Aydın Küçükaksoy’un ise antrenörü olduğu Kızıl Tüy (Utopia – Şeker Ayşe, Barnato), jokeyi Ayhan Kurşun ile 1400 metre kum pistte 1’25”10’luk bir derece gerçekleştirerek kazandı.

6 safkanın mücadele ettiği 72.500 TL birincilik ikramiyeli koşuda ikinciliği son dönemin başarılı taylarından Jack Sparrow (Mendip) elde ederken, koşudan Jiminy Cricket (Victory Gallop) üçüncü, Hayal Tufanı (Bosporus) ise dördüncü olarak ayrıldı.

Kızıl Tüy (Ayhan Kurşun)

SEYFETTİN ÇALBATUR 

General Seyfettin Çalbatur, İstiklal Savaşı kahramanlarından olup Manisa ve İzmir’e ilk giren süvari subaylarındandır. Yıllarca ordunun muhtelif kademelerinde görev yapan Çalbatur, emekli olduktan sonra 10 yıl boyunca Komiserler Kurulu Heyeti Başkanlığı yapmıştır.

 

News Reporter

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir