Şampiyonun dönüşü muhteşem oldu…

29 Haziran 2025 Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda 1600 metre çim pistte koşulan 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarına mahsus G1 Hipodrom.com Haliç koşusunu, Sanem Kahraman’ın sahibi olduğu, Fedai Kahraman tarafından yetiştirilen ve antrenörlüğünü Kadir Baltacı’nın yaptığı Burgas (7y da King David – Thisbe, Yavuzstar) jokeyi Vedat Abiş ile kazandı. 

Koşunun ikinciliğini Madras (Halicarnassus) elde ederken, Charabanc (Real Solution) üçüncü, Touch The Moon (Touch The Wolf) dördüncü, Riyakar (Torok) beşinci olarak pistten ayrıldı. 

Dokuzuncu G1 zaferi…  

Geçtiğimiz yılı G1 Cumhurbaşkanlığı koşusu ile kapatan ve ardından aygırlık kariyerine başlamak üzere haraya gönderilen şampiyon safkan Burgas, ilgililerinin aldığı karar doğrultusunda yaklaşık 8 ay aradan tekrar pistlere döndü ve kendisini iyi tanıyan şampiyon jokeyi Vedat Abiş idaresinde koşuda ön grubun hemen arkasında konumlanıp, dördüncü sırada çıktığı son düzlükte pistin ortasından yaptığı ataklarla önde kaçan favori Charabanc’ı ve son metrelerde dışından kuvvetle gelen Madras’ı geride bırakarak muhteşem bir geri dönüşe imza attı.

 

News Reporter

17 thoughts on “Şampiyonun dönüşü muhteşem oldu…”

  1. 1985 ten beri yarışları takip ederim ,bilirim.SEREN 1,HAFİZ,BOLD PİLOT,PAN RİVER,RİBELLA,SABİRLİ,GRAND EKİNOKS,GRAYSTORM,FİNESSE,.adını sayamadığım nice şampiyonlar gördüm..Ama BURGAS o küçücük fizigiyle ,her mesafede ,kum olmadan 9 GR 1 ,GAZİ apoletli,bu klasiği de 3.defa kazanan çok ama çok büyük ,gerçek bir sampiyon…Önemli bir notta bu koşu öncesi tahminlerinde ,kendisine bu gurupta URFA da koşan ingiliz atı muamelesi yapıp hiç şans vermeyen otoritelere..İnşallah daha nice güzel koşullarını izlemek dileğiyle..iyi ki varsın BURGAS

    1. Kalemine sağlık,çok güzel bir yorum olmuş,BURGAS’ın olduğu yerde ne zamandan beri başka bir at fenomen ilan edilir olmuş.

    2. Abi,85 den beri boşuna izlemişsin yarışları,o saydığın efsanelerin rakipleriyle şimdiki jenerasyon aynımı?

      Dönemin iyi Atları olan Go Hero SOG ve benzeri bir sürü Ata 19 kez geçilmiş bir sampiyondan bahsediyoruz👍

  2. Burgas en iyi mesafesinde koştu ve şaşırtmadı Charabang ile 1-2 bitirmelerini bekliyordum ama Özcan’ı lütfen izleyin son 200 de çalışmaya başlıyor yine kırbaç yok böyle ağır bir favori mesafesinde rekortmen ata binerek son 200 de atı teşvik etmek nedir!!! Millet canla başla çalışıyor Özcan kenter yapıyor kırbaç kullanmıyor!! olacak iş değil! sahiplerinin yerinde olsam bu guzide atı Özcandan alır Halis Karataş’a teslim ederim

      1. Bir koşuya bakıp bunu nasıl dersin? Belkide yarış içinde atın ayagina basdilar , bir problem yaşandıki zaten son virajda gitmediğini görünce enseye bastı .Munurtor ve sidneystar ile 4 üncü oldu ve harika bir performans sergiledi . Dünyanın aktif en iyi jokeyi Ryan Moore geçen gün 17 atta sonuncu oldu , ki en iyi atlara biniyor !! Epsom derbyde ekurinin en iyi atı ile ilk ona giremedi ! Hadi simdi ona da bir çağrı yapalim bırak as artık kirbacini Ryan Moore !!
        Hisman ve Vedat gibilerin görünce Karataş ölene kadar at binmelidir
        G.kocakaya nerede idi mesela dün zamburaga ile ? At bu sonuçta canlı , o gün gününde olmadı olmaz bazen

  3. 7 yaşında şu yarışı yapmak tam bir efsane şampiyon işi. En son 7 yaş ve üstünde grup 1 kazanan iki at daha var, biri sabırlı(2 kez)biri grand ekinoks. Yani çok büyük iş yaptı çok. Tahmincilerin hiçbiri şans vermiyordu ama at 3 aydır düzenli galopla geliyordu yarışa. Madras da harika koştu, Touch The Moon da ilk sınavında bence geçer not aldı.

    1. Kendime düzeltme: Ulan Bator, Kayıbeyi ve Tünkut da geçmişte 7 yaşının üstünde Grup 1 kazanmış atlar.

  4. Şampiyon gibi Şampiyon… Kendisi küçük yüreği çok büyük… Maşallah Aslan parçasına…Dün sahadaki birkaç nadir şampiyonun adını yazarken seni unuttum ama sen kendini gayet iyi hatırlattın….

  5. Bu handikap puanı verenler neye göre veriyor yazık 9 gr1 kazanan burgas 109 puan bir grup 3 kazanmış charabank 107 handikap puanı TJK yaptığınız her iş komedi

  6. Şu yarışta ilgililerine yaşattığı mutluluk ve gurur çok ama çok başkadır eminim. Zaten yarış sonu fotoğraf çekiminse yüzlerinden o gurur okunuyordu. İkinci olsa da sonuncu olsa da yeri değişmeyecekti, çıktı bana mısın demedi.
    Charabanc bu yarışı pas geçmeliydi. Bu dediğimin yarışcılık içinde bir gerçekçiliği yok biliyorum ama son yarışında sınavı geçse de çok yıprandığı açıktı.
    Madras muazzam koştu. Bariyeri bulan Burgas kesmeyince jokeyinin paniğiyle kaybetti. Sağlık olsun.
    Touch The Moon 1000-1400 atı olacak gibi.

  7. Madras gerçekten güzel koştu ayrıca Ercan Burgas ın içeri yatmasını fırsat bilip onu kıstırmadı.Ercan Çankaya bu atın gerçek jokeyi.

  8. Burgas bu yarışı, jokeyinin üstün binişi ve E. Çankayanın acemiliği sebebiyle kazandı.3 numarayı geçince Çankaya kazandım diye yarışı bıraktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir